Vad är Balance Taping™?

Balance Taping™ innebär tejpning över och runt muskler. Avsikten är att stödja och förhindra en icke fysiologisk spänning i muskeln. Med Balance Tape™ kan vi, på samma sätt som med vanlig sporttejp jobba med att stöda leder och muskler utan att ge patienten en kraftig rörelseinskränkning. Skillnaden mellan Balance Tape™ och vanlig sporttejp är att Balance Tape™ har 60 % elasticitet och följer med kroppens rörelser. Det här möjliggör att den behandlade individen kan fortsätta utföra fysisk aktivitet med ett funktionellt stöd.

Vanliga användningsområden

Med hjälp av tejpning kan man hjälpa till att förebygga överansträngning av muskler, senor och ligament. Vid akuta skador med blödning och svullnad kan tejpen framgångsrikt användas för att stöda det lymfatiska systemet i kroppen och på det sättet påskynda läkning. Tejpning används även som hållningskorrigering av led- och kroppsställning.

Balance Tape™ kan också användas tillsammans med andra terapiformer som t ex stötvågsbehandling och tvärmassage.

Balance Tape™ är gjort av bomull av hög kvalitet. Tejpen är fri från alla toxiska medel och läkemedel. Den tål vätska bra och håller under 5-7 dagar. Tejpen finns i flera färger, men de fungerar alla tekniskt på samma sätt.