LASERTERAPI

På OMI Clinic erbjuder vi dig laserbehandling med High Power laser (klass 4).

Lasereffekten kallar man för photo-bio-stimulering. Det betyder att man med ljus stimulerar cellen. Alla kroppens processer behöver tillräckligt med energitillförsel. Ifall det sker en skada i kroppen behövs mycket energi för att ordna upp och bygga ny vävnad. Finns det då inte tillräckligt med energi blir läkningen av skadan dålig. Vi vet att i cellernas mitochondrier skapas energi och det är där laserstrålen bidrar till ökad energiproduktion.

En annan viktig effekt av laserbehandlingen är påverkan av de röda blodkropparna och hemoglobinet. Genom att stimulera hemoglobin molekylen frigörs ilt-atomer (syre), vilka därefter snabbt  absoberas i den skadade vävnaden. Man kan säga att man "skrubbar" in extra ilt-atomer i cellerna (vävnaden) och möjliggör en förbränningsprocess som ökar metabolismen i cellen. Detta leder till en bättre läkning av vävnaden.

I många år har man laserbehandlat ytliga hudsår med gott resultat. De djupa strukturerna har kunnat behandlas med begränsad effekt med LLLT (low level laser terapy klass 3), som innefattar de flesta av laserapparater som används av olika terapeuter. Med High Power laser kan vi behandla med upp till 30 gånger högre utgångseffekt. Det betyder att man på mycket kortare tid och mer precist kan tillföra stora mängder energi, även i mera djuptliggande vävnader, som man har svårt att komma åt med low level laser.

Ex.  man kan på 1min tillföra lika mycket energi med High Power laser, som man med low level laser tillför på 30min.

Med laser kan man i princip behandla alla vävnader som skadats och behöver ökad energi för optimal läkning . Vi på OMI clinic använder oss av High Power laserbehandling som kompleterande behandling, för att få till en snabbare och bättre läkning av skadan. Laserbehandling har också en smärtlindrande effekt.

Observera att skyddsglasögon bör alltid användas av både terapeut och klient vid laserbehandling.

Exempel på våra vanligaste behandlingsområden

  • muskel-, sen- och ledbandsskador (Tennisarmbåge, Achilles, stukad fot, rotator cuff...)

  • Slemsäcksinflamationer (Bursit)

  • Arthrit (inflammation i leder). Arthros (slitage)

Ta gärna kontakt: 0447210109